0498-20 50 85    info@hansautbildning.se
Fallskydd

Fallskydd, grundkurs

2,100 kr exkl.moms 7 timmar

Kursen  vänder sig till bland annat ställningsbyggare, snöskottare, plåtslagare och byggnadsarbetare – alla som arbetar på höga höjder.

Kursen Fallskydd följer Arbetsmiljöverkets regler och lär dig hur du ska använda personlig skyddsutrustning, hur en säkerhetssele fungerar och vilken skyddsutrustning som ska användas på höga höjder. Efter kursen ska du känna dig trygg i arbete på höga höjder och kunna utföra ditt arbete effektivare, säkrare och framför allt utan risker. Efter godkänd kurs får du ett kompetensbevis.

Kursbeskrivning

En viktig del i allt säkerhetstänkande är utbildning om de risker som kan finnas i de jobb som ska utföras. Fallrisker kan förekomma i de flesta jobb på ett bygge. Kursen Fallskydd vänder sig till bland annat ställningsbyggare, snöskottare, plåtslagare och byggnadsarbetare – alla som arbetar på höga höjder.

Enligt Arbetsmiljöverket har arbetsgivaren ett ansvar att informera och utbilda sina anställda om hur den personliga fallskyddsutrustningen ska användas och även informera om riskerna med att jobba på höga höjder. Eftersom det sker många fallolyckor har sanktionsavgifter införts för fallrisker.

Teori angående personliga skydd och risker

Praktiska övningar:

–  påtagande av fallsele
–  hänga i livlina

***

Kurslängd & tider

8.00-16.00

Kursledare

Kenneth Lindström Byggmästareföreningen Stockholm

Övrigt

Förmiddagsfika med smörgås, ingår i avgiften.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Fallskydd, grundkurs”

E-postadressen publiceras inte.