0498-20 50 85    info@hansautbildning.se
Fallskydd

Ställningsbyggande <9 meter

2,800 kr exkl.moms 8 timmar

Arbetsmiljöverket har beslutat att de som bygger, ändrar och river ställningar ska ha en godkänd utbildning som är styrkt med ett utbildningsbevis. Detta eftersom det varje år sker allvarliga olyckor från byggnadsställningar.

Utbildningen vänder sig till dig som monterar eller hanterar alla typer av ställningar med arbetsplan mellan 2 och 9 meter.Ställningsbyggnad upp till 9 meter vänder sig till dig som monterar eller hanterar alla typer av ställningar med arbetsplan mellan 2 och 9 meter. Kursen vänder sig även till arbetsledare och skyddsombud som ska kunna planera arbetet med och runt ställningar.

Kursbeskrivning

Arbetsmiljöverkets föreskrift 2013:4 säger att de som utför arbetet med att montera, förändra eller demontera en ställning ska ha genomgått teoretisk utbildning för det arbete som ska utföras och ha tillräcklig kunskap om de risker detta medför. Även arbetsledaren ska ha tillräcklig teoretisk kunskap och erfarenhet av sådant arbete och således ha genomgått utbildning om ställningsbyggnad.

Ställningsbyggnad upp till 9 meter ger dig kunskap om olika ställningstypers konstruktion samt behörighet att bygga och bedöma ställningar med en höjd på maximalt 9 meter.

Kursen är en dags teori och avslutas med ett prov och vid godkänt prov får du ett utbildningsbevis som är livslångt.

Innehåll:

– Lagar och föreskrifter
– Dimensionering
– Lastklasser
– Ställningstyper etc.
– Infästningar
– Material
– Monteringsanvisningar
– Utföreande
– Personligt skydd

***

Kurslängd & tider

1 dag 8.00-16.00

Kursledare

Stockholms Byggmästarförening

Övrigt

Förmiddagsfika med smörgås, lunch, eftermiddagsfika med kaka ingår i avgiften.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Ställningsbyggande <9 meter”

E-postadressen publiceras inte.